Referenser

Hej!

För många år sedan, så var jag på kurs med dig. Jag kunde inte delta så mycket pga att jag gick med kryckor. Men jag iakttog och jag memorerade det du sa.

Jag hade sett en Islänning som var så lydig för ägaren så att när dom vandrade på fjället så gick dom sida vid sida som när man har en hund l lydnad. SÅ vill jag också ha det med min häst tänkte jag.

 

När jag blev bättre med min skada så började jag mitt arbete med en häst som var rädd för ALLT. Samtidigt var han som Emil i Lönneberga, det fanns inget ont i honom, det var bara sådant som han gjorde av sin godhet. Att vinna hans förtroende. Att han kunde lita på mig. Jag har tillbringat timmar, månader och år med denna rädda häst och idag så kan jag gå med honom utan grimma och grimskaft. Vägen dit har inte alltid varit lätt men med tålamod och ett skratt (många) så har vi kommit dit vi är idag.

Han följer mig idag som en hund. Litar på mig. Jag brukar säga jag har en stor häst som är lydigare än vad en del hundar är när dom är ute på promenad med sina ägare.

Så med tålamod och ett gott skratt kan man med ledövningar, tryck och kroppspråk få ett gott resultat.

 

Mvh Maria Backlund och hennes häst Bellman

 

Ja, var ska jag börja med - vår älskade Lisbeth.. En stark, godhjärtad och otroligt kunskapsrik kvinna som jag känner mig väldigt lyckligt lottad att fått lära känna Du har hjälpt mig så otroligt mycket med att växa både i mig själv och inom hästlivet med både NLP och nh att det inte går att beskriva hur tacksam jag är!

 

Har lärt mig att bli medveten om vem jag är, må bra, göra bra val i livet och med hästarna och att det är resan som är det bästa och inte målet! Längtar tills jag ska gå din hästcoachutbildning om några år! Rekommenderar starkt att gå/ha kurser både inom NLP och hästarna för Lisbeth och hennes kommande hästcoachelever!

Du gör skillnad...

Stora Kramar Eleonor Leandersson, Vårgårda

- Jag tycker att filmerna är suveränt bra och det borde vara obligatoriskt för varje ridskola att lära ut hantering av hästar på ett sådant riktigt och säkert sätt. Jag är jättenöjd med filmerna och håller på att träna mina småhsätar nu - nåt som jag tycker är så mycket svårare än med stora hästar. Det är lättare att behålla kontakten och uppmärksamheten med en stor vilding är en liten snäll plutt som bara automatiskt går med... Jag blev MYCKET förvånad av att få veta att inte hästarna lär sig sakerna på båda sidor direkt, det är svårt att komma ihåg och träna lika :)

 

Lize Hällzon, Borås

 

 

- Din produkt är riktigt bra och har gett mig oerhört mycket :) Jag har fått en helt annan insikt vad gäller hästträning. Genom dina fillmer har jag fått nya verktyg att kommunicera med hästen - på ett sätt som hästen förstår. Steg för steg går vi vidare, med denna roliga träning coh resultatet hittills är en lugnare, lydigare och otroligt mcyket mer samarbetsinriktad häst.

 

Camilla Widén

 

 

Referenser - sagt om mig och mina utbildningar/filmer...

 

Jag tycker att du förklarar väldigt bra och tydligt så att man förstår exakt hur man ska göra! Det små handböckerna har inte jag använt mer än en gång och det var till skivan om "inridning / grundridning"

I den dvd är det enda jag kan finna lite negativt!

Det är att : Det var väldigt mycket information på den dvd. Men jag antar att det blir så och det gör ju bara positivt att man lär sig mer! Jag löste problemet genom att titta på den 2 gånger.

 

Tack för mycket bra gjorda filmer med mycket lärorika samtal! Har hjälpt mig att träna ung hästen mycket!

Nu är det endast galoppen och bett i munnen kvar..

Som det ser ut nu så skrittar och travar vi ute i skog och mark med repgrima!

Kayleigh Anderson

 

Tack Lisbeth!

Sist jag lastade min ädle springare tänkte jag på dig och din film om lastning. Du vet, vad göra och vad inte göra osv. Jag tänkte. Detta är en oerhört pressad situation, så jag tog ett djupt andetag, blundade en stund och "såg" i mitt inre hur fint och lugnt han gick på transporten. Stunden kom då han skulle lastas. Med hjärtat fullt av kärlek och beslutsamhet gjorde jag lastningen till en liten ledövning runt transporten och över lastrampen. Sedan sa jag: Älskade vän, ska vi inte ta och gå på nu. Du som är så stor och stark, en redig och sympatisk kille, helt i min smak. Du kan detta! Det vet jag!....

Min Prins tittade på mig med mild blick puffade mig lätt på armen och gick sedan med stadiga steg rätt in i transporten. Lugnt och stilla. Hela denna lastning tog max 5 min!!!

 

Det fanns en tid, innan din dvd hamnade i min ägo, då det kunde ta upp till en timma. Och då gick han alltid på irriterad och småarg. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för dig och dina kunskaper! Tack vare dig, har jag och min pålle fått ett annu mer kärleksfullt och harmoniskt förhållande.

 

Många kramar till dig! Annica Ek

 

 

Tack för en bra film. Har två svårlastade hästar och har nu skaffat egen transport för att kunna träna på lastningen.

 

Ska prova att köra dem lösa, men träna lasntingen först.

 

MVH Mari Bergström

 

Största skillnaden idag är att hästen Musse inte är lika "brötig" som innan. Förut kunde han vara högt och lågt och svår att få kontakt med! Nu är han lättare att lugna ner och lättare att jobba med på marken! Vi, eller framför allt jag, har lärt mig att allt måste ta sin tid och att jag även kan ställa krav på honom vid rätt tillfälle.

 

Förut har jag nog ställt krav för tidigt! Jag jobbar dagligen med förändringar i min hästhållning. Tyvärr har jag tendens att falla tillbaka i gamla vanor Jobbar på det hela tiden. Musse hjälper mig mycket i detta. Så länge vi lyssnar på varandra funkar det bra, men är jag stressad eller på mindre bra humör tappar jag lätt tåladmodet!

 

Det är mycket som går bättre idag. Vi jobbar tillsamman och försöker förstå varandra. Jag har nog mest att jobba på tror jag! Det känns så i alla fall. Behöver fokusera mer på mig själv tror jag! Men vi gör vårat bästa och hoppas på bra slutresultat

 

Kram Linnéa Liljedahl och Musse, Vårgårda

PS: Ni som har sett filminspelningen ifrån Väddholmen den 26 januari 2013 lärde känna Musse. (på bilden ovan)

Här kan du läsa om Elviras tankar på hästbloggen från sommarlägret 2012 - Skräddaregården i Tostarp (mellan Ulricehamn och falköping)

 

Tryck här för att komma direkt till Elviras blogg

- bild och text :)

 

 

"Konsten med hästar är för mig att tillåta hästen att vara häst..."

 

"Hästar har så mycket att lära oss människor om livet..."

 

"Så nyfiken, så förväntansfull - Så full av liv!"

1. Ladda ner en QR-app i din telefon.

2. Scanna QR-koden ovan med appen.!

Boka redan idag, det som passar dig bäst!

Du får en bokningsbekräftelse

Du får marknadsföringsblad att dela ut!

Innehåller

 

Datum, tid, plats

Upplägg, innehåll, tips

Avbokningsavgift 20 %

Betalning i förskott

För bokning kontakta:

Lisbeth, via e-post

E-post: lisbeth@freshway.se

Hästmagazinet

 

I varje nummer av Hästmagazinet finns en artikel av Lisbeth Johnson Börjesson.

 

Har du läst något område som intresserar dig mer och vill fördjupa dig inom det? Ta chansen och beställ utbildningsfilmerna:

- Ledövning

- Toleransträning

- Tryck

- Kroppsspråk

- Cirkel

- Klaustrofobi

- Sits och Balans

- Inridning / grundridning

- Lastning

 

www.hastcoach.se

 

 

 

Värderingskortlek - bli medveten om varför du väljer det du gör automatiskt?

Beställ - www.hastcoach.se

 

 

Efter månader av osäkerhet i hanteringen av lynnige Zito kunde Elvira Lagerström Dyrssen (och jag också, för all del...) gå på promenad med en glad häst i vårsolen utanför stallgrindarna.

 

Hästen Zito var harmonisk och lyssnande, Elvira var jätteglad och jag var i sanning häpen över hur två (2!) dagars kurs med Lisbeth Johnson Börjesson kunde ge sådant tydligt resultat. NH rules!

 

Tacksam hästförälder

Lotta Lagerström- Dyrssen, Grevie

2-dagars kursen var verkligen helt fantastisk, har aldrig lärt mig så mycket under en helg förut och den långa resan från Stockholm var HELT KLART värt det. Jag längtar att få åka till stallet och markträna massa nu och se vilka resultat det ger!

 

Olga Embler, Stockholm

 

 

 

Sagt om Hästcoach-gänget:

"- Jösses sicken helg jag har varit med om, en massa underbara människor som verkligen brinner för att hjälpa hästar och människor med problem. Jag kommer aldrig att kunna tacka alla dessa personer tillräckligt för vad dom har gjort och vad dom fortsätter att göra för både min häst och mig. Skickar alla en stor kram.

 

Jag säger bara att gänget bakom "Lisbeth Börjesson - hästcoach" är ett helt fantastiskt och underbart gäng med mycket kunskap."

Jasmine Lind, Edsvära

 

 

 

Vill du se härliga bilder från våra sommarläger?

Här finns foto från vissa av våra läger från Skarnhalla 2006 - 2013.

 

Många härliga hästminnen <3

 

Klicka här för att se bilderna!!! :)

 

Dela gärna med dig! © Säker Hästhantering 2012 - www.ljb-naturalhorsemanship.se - www.hastcoach.se